Tornerose // International Festival ballett

Om arrangementet

Med dette presenterar vi ein av verdens mest populære ballettar; «Sleeping Beauty» eller «Tornerose» som vi kaller den på norsk. Denne har ikkje blitt vist her før, så no har du fått ei unik anledning.

Dette meisterstykket vert framført av International Festival Ballet. Dette turnerande ensemblet forbindes med eleganse, skjønnheit, storslagne kostymer og danseteknikk av ypperste klasse.
Historia om Tornerose er opprinneleg eit folkeeventyr ein meiner første gang blei nedskrive ein gang på 1300-tallet. Komponisten Pjotr Tsjajkovskij er vel den som har gjort historia til udødeleg allemannseie. Heilt på slutten av 1880-åra komponerte han musikken til den balletten han tilsynelatande var mest nøgd med sjølv.
Balletten går for å være ein av dei vakreste ballettar innan det klassiske repertoaret. Historia om den sovende prinsesse Tornerose og den modige prinsen som vekker henne med eit kyss har alltid fenga publikum. Historia har alt; romantikk, poesi, skjebnemakt, godheit versus ondskap og sjølvsagt kjærleik. Denne oppsetninga med sin storslagne scene- og lysdesign tek oss med inn i eit eventyrland av rein nytelse.
Velkommen til ei stor oppleveing for heile familien.
 

Musikk: Pyotr Tchaikovsky
Koreografi: L. Iwanow og M. Petipa
Libretto av Marius Petipa og Ivan Vsevlozhsky
Scenografi og kostyme av Vyacheslav Okunev (Mariinsky Theatre, St. Petersburg)
Lys design: Rainer Kornhuber

Varigheit 1.akt 1 time, 2.akt 55 min. Pause 20 min