Egil Olsen m/band

Om arrangementet

Egil Olsen er ein skikkeleg Brattvågvenn. Han har begeistra Ingebrigt Davik-huset sine publikummarar ved fleire høve. Det blir bestandig vakkert og frykteleg artig. Det er ein lun humor og ei stemme som er som balsam for øyrene. Han har også med seg hildrehelten Martin Morland på bass og Brattvåg sin eminente trommis; Henrik Lødøen.

«Noe av det fineste og mest underfundige vi har - en av landets morsomste liveartister» skriver VG. Egil Olsen slapp nettopp sitt nye album 'big babies'. VG omtalte singelen 'mouths to feed' som «den rareste og fineste sangen om å leve i vanskelige tider» medan platebutikken Big Dipper hevdar albumet er hans største verk til no, og at det høyrest ut som ein million dollar!

Han har gitt ut fleire kritikerroste album sidan debutalbumet 'I am a singer/songwriter'. Han har også laga musikk til både film, tv og dataspel, og var nyleg involvert i den nye store norske animasjonsfilmen 'Titina' og med fleire låtar i Netflix-serien 'First Love'.  Han har til og med fått si eiga tributeplate, med norske artistar som tolkar songane hans. Han lagar sine eigne musikkvideoar og platecover, og har hatt si eiga teikneseriestripe i Dagbladet om "livet som relativt ukjent superstjerne". Bortsett fra det doble livealbumet 'live' (2018) og den doble raritetsamlinga 'rare' (2019), er 'big babies' det første albumet på fem år.

Med seg på både plate og på scena, har han Henrik Lødøen på trommer og Martin Morland på kontrabass. Med sine melankolske og finurlege viser, i kombinasjon med sin underfundige humor og unike kontakt med publikum, har han etablert seg som en annleis og einestående liveartist. Med sitt nye, meir jazzinspirerte uttrykk, byr dei på ei unik reise med både alvor, humor og stor musikalsk speleglede i fokus.

«En av landets aller beste låtskrivere» (Dagens Næringsliv)

«Hinsides vakre låter» (Dagbladet)

«Egil Olsen er en sjanger for seg selv» (Klassekampen)

«En suveren entertainer» (Erik Valebrokk)

«Et av de beste livealbumene jeg har hørt på mange år» (Musikknyheter)

«Sender en armada med endorfiner på rundreise gjennom kroppen» (Popklikk)

«En mester i å lage skjør pop som blottlegger sjelen» (Altcountry)

«Tekstene er selvransakende, selvutleverende og fordømt gode» (Musikkbloggen)

Dørene opnar kl 19.00.

Kulturstova open både før og etter konserten.